moczyłam przez 48h, gotowałam 1h. Lupini są brzydkie i gorzkie (czy ktoś z was próbował gryźć nasiona akacji? Lupini tak właśnie smakują). Idę robić solankę.
a gdzie tam. Na razie paskudztwo jakich malo Lubie goryczke, ale czysta fernet branca to przy nich nic. Musza postac w solance tydzien albo przynajmniej siedem dni :-)
Przepraszam , ze sie wtracam. Myslalam , ze kupilas juz z solanki. Jesli sa swieze lub suche to mysle , ze tydzien to dla nich za malo. Musisz je namoczyc w solance jakies 20 dni i co drugi dzien zmieniac wode. Powodzenia. Pozostaja twardawe.
i cooo? już gotowe do spożycia? odgoryczkowały się? ver
ReplyDeletea gdzie tam. Na razie paskudztwo jakich malo Lubie goryczke, ale czysta fernet branca to przy nich nic. Musza postac w solance tydzien albo przynajmniej siedem dni :-)
ReplyDeletePrzepraszam , ze sie wtracam. Myslalam , ze kupilas juz z solanki. Jesli sa swieze lub suche to mysle , ze tydzien to dla nich za malo. Musisz je namoczyc w solance jakies 20 dni i co drugi dzien zmieniac wode. Powodzenia.
ReplyDeletePozostaja twardawe.
absolutnie nie wtracasz sie. Kazda sugestie na temat jest mile widziana. No nic, trzeba bedzie zaczac zmieniac solanke, bo o tym nie pomyslalam.
ReplyDelete