Dennis Moore odc.2

moczyłam  przez 48h, gotowałam 1h. Lupini  są brzydkie i gorzkie (czy ktoś z was próbował gryźć nasiona akacji? Lupini tak właśnie smakują). Idę robić solankę.

4 comments:

  1. i cooo? już gotowe do spożycia? odgoryczkowały się? ver

    ReplyDelete
  2. a gdzie tam. Na razie paskudztwo jakich malo Lubie goryczke, ale czysta fernet branca to przy nich nic. Musza postac w solance tydzien albo przynajmniej siedem dni :-)

    ReplyDelete
  3. Przepraszam , ze sie wtracam. Myslalam , ze kupilas juz z solanki. Jesli sa swieze lub suche to mysle , ze tydzien to dla nich za malo. Musisz je namoczyc w solance jakies 20 dni i co drugi dzien zmieniac wode. Powodzenia.
    Pozostaja twardawe.

    ReplyDelete
  4. absolutnie nie wtracasz sie. Kazda sugestie na temat jest mile widziana. No nic, trzeba bedzie zaczac zmieniac solanke, bo o tym nie pomyslalam.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.